Álarcos bál

25_11034_79992_f099b686cb0fddd7dd9bfbd5f00e7d17_7ff3fa_301Mivel még csak most jöttem ebbe az iskolába, nem igazán tudtam, mit várjak egy ilyen eseménytől. Az osztályból sokan tervezték, hogy, ezért én is csatlakoztam. Az előtte való napokban már kifejezetten izgatott voltam, és a programokat is egyre érdekesebbnek találtam.
A bált péntekre hirdették meg. Aznap, tanítás után együtt öltöztünk át az osztálytársaimmal, és jelentkeztünk be a második emeleti lépcsőfordulóban kialakított és kivilágított pultnál. Itt kaptunk egy maszkot is, amit később ki lehetett díszíteni az Álarc szalonban, sőt a legjobb maszkkészítők össze is mérhették kreativitásukat. A nyertes egy tortával gazdagodott.
Kicsit korán érkeztünk. A büfét már felállították. A bál megnyitásának pillanatában a szervezők az uraknak és hölgyeknek gyerekpezsgőt is osztogattak, amit aztán mindenki egyszerre ivott meg.

Utána lehetett elkezdeni táncolni a táncparketten –akinek kedve volt. lassúzni-, de sokan maradtak az asztaloknál beszélgetni, vagy mentek el süteményért. Kit a szégyenlősség, kit pedig a sütemény tartott vissza.
Fél órával később kezdődött még két program, a kaszinó és a villámrandi.
A kaszinón tombolajegyet és süteménykupont is lehetett nyerni, pókeren vagy ruletten. A villámrandin pedig új emberekkel ismerkedhettél meg. Ezen én nem voltam, de a többiek azt mondák, jó volt. A terem hangulatosan félhomályba borultak, és minden asztalnál beszélgető pár gyertyafénynél ismerkedhetett.

Ezután volt a beugró, amin legalább nézőként mindenki részt vett, de később be is lehetett állni. Eredetileg három diák és két tanár kapott helyet a színpadon, akik eljátszottak néhány vicces jelenetet, utána beálltak többen is, a nézők közül.

A végére maradt a tombola, amit mindenki nagyon várt, mert nem csak jó nyeremények voltak, de még tanári kuponokat is lehetett nyerni. A tanárok nagylelkűek voltak, felajánlottak például feleletmentességet, korrepetálást, esetleg jobb jegyet dolgozatnál és ehhez hasonlókat, amiket csakis az adott tanárnál később felhasználhatunk.
A sorsolás gyorsan, jó hangulatban zajlott le, és ez utánra már csak a rejtélyes tűzijáték maradt. Kíváncsiak voltunk, ezt hogyan fogják megoldani, és végül a kivetítőn láthattuk. A látvány pedig a mi titkunk maradt.

Összességében nekem nagyon tetszett, és jövőre is mindenképpen el fogok menni!

Alice