Éves sportösszefoglaló

Január:

A 2014-es Férfi Kézilabda Európa bajnokság Dániában lett   megrendezve.

A Tornát a franciák nyerték, ezzel elérve 3. címüket.                                                                                                  szocsi

A csapatok összesen 47 meccsen, 2612 gólt lőttek.

Zürichben volt a 2013-as év legjobb labdarúgó játékos (ok) díjazása. Az aranylabdát Cristiano Ronaldo kapta.

Február:

Téli olimpiai játékok, Szocsiban:

A 88 nemzetből összegyűlő, kb. 3000 sportoló, 15 sportág 98 versenyszámában indulhatott el. Magyarországot 16 versenyző képviselte, akik érem nélkül zárták a játékokat.

Március:

Márciusban két Forma-1 nagydíj is volt, melyek a maláj és ausztrálok voltak. Az idénynyitó ausztrál nagydíjat Nico Rosberg, még a maláj nagydíjat a szintén Mercedeses Lewis Hamilton nyerte meg.

Április:

Három jégkorongbajnokság; az IIHF divízió I, divízió II, és Divízió III.

Forma1

Két F-1 futam:

Bahreini, és a kínai nagydíj. Mindkét versenyt Lewis Hamilton nyerte.

Május:

foci 1

Megrendezésre kerül a 2013-’14-es UEFA Bajnokok Ligája döntője Lisszabonban. A mindent eldöntő meccs két csapata a Real Madrid és az Atletico Madrid. A meccset a Reál Madridiak nyerték, akik ezzel tízedik BEK/BL trófeájukat tették a magukévá. A végeredmény 4-1.

Június:

foci2

Júniusban egy kiváló kapust veszített el a magyar nemzet, az aranycsapat kapusát, a „Fekete Párduc”-ot, Grosics Gyulát. Ki nem hallott volna róla és a legendás angol-magyar 6:3-ról?

 

Július:

vizilabda

A 101-edik (nehogy szép kerek legyen) Tour The France kerékpáros versenyt Vincenzo Nibali nyerte, 89 óra (!), 59 perc, 6 másodperces idővel.

Budapesten rendezték a 2014-es Vízilabda Európa Bajnokságot. A magyar válogatott ezüstérmes lett, a döntőben Szerbiától kapott ki. Az vigasztaljon minket, hogy a torna legjobb játékosa Varga Dénes lett.

 

 

Augusztus:

kosárlabda

2014-es férfi kosárlabda világbajnokság:

24 csapat indult, az Egyesült Államok csapata nyerte a tornát, ezzel megvédve a kupát, és elérve 6. címét.

Szeptember:

röplabda

A 18. Férfi Röplabda Világbajnokság, Lengyelország:

A 24 csapattal, 7 helyszínnel megrendezett világbajnokságot, a házigazda, Lengyelország nyerte.

Október:

szinkronugrás

ANemzetközi Úszószövetség (FINA) 2014-ben a 20. alkalommal rendezte meg október 17. és október 19. között a műugró Grand Prix-versenysorozatot. A versenyzők három- és tízméteres magasságból ugrottak, szinkronugrás, vagy toronyugrás kategóriában. A legtöbb érmet Kína szerezte.

November:

Ritkaság, hogy egy hónapban három forma-1 futamot is rendeznek, 2014 Novembere ezek közé a hónapok közé tartozik. Az amerikai nagydíjat Lewis Hamilton, a brazil nagydíjat Nico Rosberg, az abu-dzabi nagydíjat szintén Lewis Hamilton nyerte.

December:

A dohai rövid pályás úszó-vb-n női 200 méter vegyesenHosszú Katinkavilágcsúccsal (2:01,86) nyer, mígVerrasztó Evelin a hatodik helyen végez a döntőben.

Magyarország és Horvátország közösen rendezett női kézilabda európa bajnokságot, a norvégok nyerték, ezzel hatodik címüket elérve.

Január:

A Zürichben megrendezet aranylabda gálán Ronaldo harmadszor vehette át a díjat. James Rodrigez Puskás-díjat kapott.

Véleményem:

Örültem neki, hogy ebben az évben több torna is magyar rendezésű volt. Az viszont nem tetszett a Forma-1, mert minden nagydíjat a Mercédesz nyert, így unalmassá vált az idény…

Írta: Nagy Zsombor 7.b