GYERMEKRAJZ-PÁLYÁZAT 2018

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF)Nonprofit Zrt. ismét meghirdette a már évek óta nagy népszerűségnek örvendő gyermekrajz-pályázatát. Társaságunk így kíván hozzájárulni a tehetséges gyermekek képességeinek fejlesztéséhez, miközben környezettudatosságukat is növeli.  

 

A pályázat témája 

A pályázat arra hívja fel a gyerekek, fiatalok figyelmét, hogy világunkat mára teljesen elborítja a műanyaghulladék, és a probléma sürgős megoldásra vár, mert a lebomlási ideje akár ezer év is lehet, és a kár, amit az élő szervezettel, a természettel okoz, felbecsülhetetlen.  

A pályázók ezt az anyagot kreatív megoldásként a művészet szolgálatába állíthatják: képzeljék el, milyen a világ hulladékok nélkül, hogyan váltható ki a műanyag más anyaggal, hogyan kerülhető el a rengeteg csomagolás használata, és ezt jelenítsék meg alkotásukban, szabadon, saját asszociációjukban.

 

Korosztályok 

  • óvodás 
  • alsó tagozatos  
  • felső tagozatos 

Mind a három korosztályban 10-10 nyertest (összesen 30-at) választunk ki, akik közül egy-egy fődíjat ítélünk oda a legügyesebbeknek. A zsűri különdíjjal is jutalmazhat pályaműveket indokolt esetben.  

 

 

Kategóriák 

A pályázók készíthetnek rajzot, festményt, montázst, illetve képregényt, A/4-es vagy A/3-as méretben.