The Teach Boys koncert

Tudósítás a TTB, és a Szexi zenekar koncertjéről

Április 16.-án az Iskola nevű szórakozóhelyen ismerős dallamok csendültek fel, ismerős sztárok előadásában.

A Sexi zenekar kezdett rá a muzsikára 7 órakor. Az Istvános együttest már a beállásnál is élveztük, csak úgy áradt belőlük a zene. Ismert számokat játszottak, néha kissé megspékelve 1egy-két hasonló számmal. A közönség velük énekelt, a hangulat igazán egy élőzenés báréhoz hasonlított. (Talán, mert egy élő zenés bár is volt :D) Jó volt rájuk nézni, ők örömből zenéltek, élvezték azt, amit csináltak.

De most térjünk is rá a fő-fő attrakcióra… a Teach Boys-ra. Behúzták az első akkordot: tapsvihar. Elkezdtek énekelni: őrjöngés. Tanáraink nem csak a katedrán szerepelnek brilliánsan, de a színpadon is elkápráztatják tudásukkal, és tehetségükkel a hallgatóságot. A ritmus lüktetését a gyomrunkba, a dallamot a szívünkbe, a mély gondolatokat a fejünkbe véstük alaposan. (Milyen jó lenne, ha a tanórákat is énekelve tartanák. Biztos hamarabb megértenék mindent.) A számokat a tanárokkal, pardon művészekkel énekeltük, vagy ha a szöveget nem tudtuk, tapsoltunk, de úgy, hogy akkora tapsot a gólt szerzett Magyar football-csapat sem kap. Szuper koncert volt, aki kihagyta az csak sajnálhatja.

Sárkány Lídia

Hétvégenként színpadra lépnek az istvános tanárok

„A Szent István Gimnáziumban néhány éve megalakult tanári zenekar, a The Teach Boys alapjai a karácsonyi közös gitározásokhoz, a tanáriban nőnap alkalmából előadott dalokhoz, illetve a tiszapüspöki tábortüzezésekhez köthetők. A 2012- es szülői alapítványi bálon is felléptek néhány számmal, és az első koncert sikerén felbuzdulva a folytatás mellett döntöttek. Ettől kezdve The Teach Boys néven játszanak a diákok előtt.

A zenekar tagjai: 2
Bóka Gábor (billentyűk)
Hermesz Zoltán (cajón, szájharmonika, ritmushangszerek, ének)
Kovács Péter (akusztikus és elektromos gitár, ének)
Lehr- Balló Máté (mandolin, cajón, akusztikus gitár, ének)
Szecsődi Tamás Leó (elektromos gitár, ének)
Tuba László (basszusgitár)

Eleinte többnyire iskolai rendezvényeken, iskolanapokon, szülői bálokon, öregdiák-találkozón, évnyitó mókán és jótékonysági koncerten játszottak, majd az intézmény falain kívül is felléptek a diákok által kedvelt helyeken, mint a BackStage Pub, a Dürer Kert és a városligeti Kertem. Az együttes idén újra komoly koncertre készül. A tervek szerint április 16-án ismét egy népszerű szórakozóhelyen lépnek fel. Első kislemezük, a három dalból álló Vasárnapi iskola nagy sikert aratott a diákok körében, akik már nagyon várják az újabb zenei anyagot.
A The Teach Boys rendkívül népszerű a Szent István Gimnáziumban. Nem csoda, hisz azok a pedagógusok, akik délelőtt kellő szigorral és komolysággal oktatják a diákokat, délután vagy hétvégeken többek között Punnany Massif számokat játszanak. „

Írja Riersch Tamás a Zuglói Lapokban.

Jó érzés, hogy tanáraink hétvégi fellépésének híre még odáig is elszállt. Szombaton, április 16-án a The Teach Boys, és két vendég, A Szexi Zenekar és a Lost Hillie Billies is fellépett. A kapunyitás fél hétkor volt, és az első zenekar (A Szexi Zenekar) hétkor kezdett. Legelőszőr, mikor volt szerencsém meghallani a The Teach Boys-t, még az iskola falain belül voltunk.
Igaz most is hasonló környezetben volt a koncert: az Iskola névre hallgató szórakozóhelyen. Ennek az az érdekessége, hogy régen még igazi iskolaként funkcionált, és a koncertterem padlóján látszott, hogy valaha még tornaterem volt. Ám semmi más nem utalt erre. (a hely nevén kívül)
Villogó diszkó fények, kreatívan feldíszített, megfestett falak, bömbölő zene, lelkes közönség… Egyszóval meg volt az alaphangulat.
És ebbe a környezetbe emelték bele a The Teach Boys-t. Az öt tanár – eredetileg hat, de most Tuba László tanár úr nem lépett fel- egy hatalmas pódiumon állt, mögöttük vörös háttérrel. Hatásos volt.

Rengeteg különféle szám elhangzott:3

Hey, brother

Szállj el kismadár

Élvezd

Sőt, még saját számok felbukkantak

(Ehhez kapcsolódó videó)

Természetesen a számok közötti kis szünetben az iskolás poénok és a bekiabálások/ tanár nevek kántálása sem maradtak el.
A tömeg tombolt, és a hangulat felemelő volt. Nem csak a tanár urak énekeltek, hanem mindenki. Még az is, akinek fogalma sem volt a szövegről.

Legközelebb gyertek ti is!

Gyöngyösi Sára