2017. évi nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál

2017. évi nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál  

Az európai ifjúsági fesztivál a 3. legjelentősebb olimpia, melyet 2017. július 22. és július 29. között fognak megrendezni Győrben. 2015-ben a grúz Tbiliszben, melyen a magyar csapat az éremtáblázat negyedik helyén végzett, illetve a versenyen két Istvános kosaras diákunk is részt vett. Lelik Réka 11.b és Boros Dorka 10.b, Magyarországot képviselve az U16-os válogatott tagjaiként, kiválóan teljesítve BRONZÉRMET szereztek.

Az olimpián 10 különböző sportágban fognak megküzdeni 50 ország sportolói.

A sportágak az alábbiak lesznek: atlétika, cselgáncs, kajak-kenu, tenisz, úszás, torna, röplabda, kézilabda, kosárlabda, és kerékpározás.lelőhely1

A Győri ETO stadionját, az ETO parkot az ETO NB III-ba jutása óta nem volt mire használni. Ennek az olimpiának viszont ez lesz a központi stadionja. a 2010-ben átadott sportkomplexum felújításra nem szorul. A nyitó és záróünnepségek színhelye lesz. Maga a stadion jelenleg 16.000 néző befogadására alkalmas, mely fejlesztésekkel 30.000 férőhelyesre bővíthető.

A Radnóti utcai sporttelep tervezett építése 2016 végéig végbemegy. A sporttelep részét képező uszoda már kész van, de a stadion az úszó, atlétikai, torna, tenisz és cselgáncs versenyszámainak helyszíne is lesz.

23

(2015. októberi kép) Dózsa pálya, későbbi Radnóti utcai Sporttelep. A munkálatok éppen folynak, és már elkezdett épülni a lelátó.

4

Tardi Marcell