Doctor Strange

A történet a következő: Stephen Strange egy sebész, aki boldogan (és enyhén beképzelten) éli az életét.

http://www.comingsoon.net/
http://www.comingsoon.net/

Na igen, egészen addig, amíg egy autóbaleset következtében meg nem sérül a keze. Ezek után kénytelen ott hagyni az orvosi pályafutását. Mindent megpróbál, hogy ismét munkába állhasson, de semmilyen gyógymód nem használ. Végső elkeseredésében elmegy Katmanduba, abban reménykedve (egy füles alapján), hogy ott egy templomban képesek meggyógyítani őt. Kiderül, hogy ez csak úgy sikerülne, ha megtanulja varázsolni. De a világot (mint az MCU-ban oly sokszor) veszély fenyegeti, és Doctor Strange-nek döntenie kell: hős lesz, vagy visszaáll orvosnak?

Ez a film valami fantasztikus. A látványvilága elképesztő (főleg 3D-ben). A színészek alakítása is zseniális, Benedict Cumberbatch pedig életszerűen adja a címszereplőt.

Kiknek ajánlom?

  • azoknak, akik szeretik a varázslatot
  • azoknak, akiket érdekel, hogy egy ’70-es évekbeli képregényt hogy visznek a nagyvászonra, művészetének minden pszichedelikusságával együtt
  • Marvel/Benedict Cumberbatch-rajongóknak/olyanoknak akik mindkettőért odavannak

Kiknek nem ajánlom?

  • azoknak, akik durván szkeptikusok
  • azoknak, akiket kicsit sem képes beszippantani egy film látványa (Ezzel érdemes tenni egy próbát, felülmúlja még az Eredet-et is!)
  • azoknak, akik nem szeretik a Marvel-filmeket/Benedict Cumberbatch-et/egyiket sem. (Komolyan? Ne már, tuti hogy legalább bongyorhajú Sherlockot kedveled egy kicsit!)

Írta: Varga Lili 8.a