Nyinák és Alexandrák színpadra! / 2017 Színjátszóverseny

Ruttkai Éva Fotó Kotnyek Antal 1 (1)A PIM – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) színjátszó versenyt hirdet középiskolás diákok számára.

Ruttkai Éva a Vígszínház kiemelkedő művésze idén lenne 90 éves.  Emlékére színjátszó versenyt hirdetünk középiskolás diákoknak. E felhívással  egyrészt Ruttkai Éva emlékének adózunk másrészt  lehetőséget szeretnénk nyújtani a fiataloknak arra, hogy újraértelmezve az egy évszázaddal ezelőtt íródott történeteket megmutassák, ők  mit gondolnak  emberi kapcsolatainkról, szerelemről, barátságról, az emberi helytállás lehetőségeiről.

A színésznő által kedvelt és sokat játszott Csehov- illetve Molnár Ferenc-művek közül az alábbiakat választottuk ki a felkészüléshez:

  • Csehov, Anton Pavlovics: Sirály, Cseresznyéskert
  • Molnár Ferenc: A hattyú

A megjelölt drámai szövegek közül egy szabadon választott jelenettel lehet pályázni. A részlet időtartama maximum 15 perc.

Kérjük, hogy a rögzített jelenetet  vagy DVD-n juttassák el címünkre (OSZMI, 1013 Budapest, Krisztina krt. 57.-Szebényi Ágnes nevére, jelige: Ruttkai Éva) vagy töltsék fel a youtube-ra („nem nyilvános” opció) majd a linket küldjék el a szebenyi.agnes@oszmi.hu email-címre.

A verseny menete:

  1. Elkészült produkciók beküldési (illetve feltöltési) határideje: 2017. november 23.
  2. Eredményhirdetés: 2017. december 1.
  3. A legjobb produkciók gálaműsora: 2017. december 9.

Kérjük, hogy a jelenetek időtartamára vonatkozó információt vegyék komolyan, az értékelésnél ez is szempont lesz!

Nyeremények: A legjobbak részt vehetnek a gálán, továbbá könyvek, hangoskönyvek, színházjegyek és egyéb tárgyi ajándékok kerülnek kiosztásra.

Jelentkezés, információ: Szebényi Ágnes, 1-375-1184/105 mellék,  szebenyi.agnes@oszmi.hu