David Solomons: Szuperhős lett a bátyám! – könyvajánló

SzuperhősLettABátyámVIGYÁZAT! Egy olyan könyv ajánlója következik, amely nemrég jelent meg (kb. 1-2 hónapja). Ebből kifolyólag ezt az ajánlót addig ne olvasd el, amíg meg nem győződsz róla, hogy:

  • van elég zsebpénzed megvenni,
  • hogy tudsz könyvet kivenni a Széchenyi Könyvtárból (remélem már megkapták a kötelező példányt…)
  • vagy, hogy tudsz egy olyan könyvesboltot, ahol szép nyugodtan elolvashatsz cirka 300 oldalt és nem dobnak ki ezért.

Tehát a történet úgy kezdődik, hogy egy 11 éves srác, Luke Parker (imádja a képregényeket) és a bátyja, Zack (matekzseni, soha életében egy képregényt sem olvasott) az udvarukban lévő faházban ücsörögnek, amikor egy (amúgy kemény KÉT SZAVAS!) mondat és az azt követő döntés miatt megváltozik az életük. Luke ugyanis kimegy vécére, (NE, MÉG NE NYOMD KI EZT A KÖNYVAJÁNLÓT, EZ EGY NAGYON VICCES KÖNYV, LEGALÁBB EGY ESÉLYT ADJ NEKI! Még olvasod? Kösz.) és mire visszaér, addigra Zackből szuperhős lesz. Ráadásul rögtön két univerzumot is meg kell mentenie, holott Zacknek fogalma sincs arról, hogy milyen egy szuperhős. Ebből következik, hogy Lukenak kell kiokítania őt. (Végre egy helyzet, amiben a kistestvér okosabb a nagynál!)

Ez a könyv tele van képregényes utalásokkal. (Én mondjuk minden képregényes dologtól el vagyok ájulva, de legalábbis képregényszereplők neveivel tele van, na!) A humor? Oldalankénti szuperhangos nevetés garantálva. Kivéve a drámaibb részeknél. Ott a körömrágás a garantált.

A történet így kezdődik, akit érdekel a könyv, az beleolvashat itt: https://www.libri.hu/konyv/david_solomons.szuperhos-lett-a-batyam.html (A borító képére kattintva megnyílik egy képgaléria, az első 6 oldal található meg itt.)

Kiknek ajánlom ezt a könyvet?

  • azoknak, akik szeretik a vicces könyveket,
  • akik odáig vannak a képregényekért
  • vagy aki mindkettő.

Kiknek nem ajánlom?

  • akik nem szeretik a vicceket, sem a vicces könyveket („Humorérzék? Az meg mi?”)
  • akik szerint a képregények gyerekeknek valók (Na ne már! Olvastatok ti akár csak egyet is életetekben?)
  • vagy ha egyáltalán nem érdekel a könyv cselekményének hátralévő része. (Pedig én megpróbáltam érdekesen írni róla…)

Írta: Varga Lili 7. a

Utóirat azoknak, akik elolvassák és tetszik nekik: Jön a folytatás! 😉