Facebookról az Instagramra

Facebookról Instagramra
(diákok esetében)

A Facebook még mindig menő. De az Instagram jobb. Miért gondolja így a diákok 90%-a?facebook

Facebookon lehet csetelni, képeket posztolni, lájkolni, kommentelni. Instagramon e négy közül csak három valósítható meg. De mégis, miért foglalkozik egyre kevesebb kiskorú a Facebook profiljával és miért regisztrálnak egyre többen Instagramra?

Azért, mert a világ fejlődik, és ezzel együtt a felnőttek azon része is facebookozik, (kb. 50%-a), akik eddig nem ismerték a virtuális világot. Egyre több szülő csinál magának Facebook profilt, mert mindenkitől, de főleg a gyerekeitől azt hallja, hogy a Facebook milyen jó és milyen hasznos. Ezt minden felnőtt így gondolja, miután regisztrált. Ezután könnyebben beszélget barátnőivel és még képeket is tehet fel arról, hogy milyen aranyos a kislánya, ahogyan az osztálytársaival beszélget, vagy milyen “menő”, ahogyan ő maga bulizik egy fesztiválon.instagram

Csakhogy ezt a gyerek teljesen máshogy látja (itt persze tizenévesekről beszélek). Neki az, hogy a szülei egy “men ő” képet raknak fel Facebookra, az a legtöbb esetben kínos. És az is benne van a pakliban, hogy a szülei ellenőrizni tudják az ő képeit, és bizonyos esetekben le is szedethetik velük. És itt jön az, hogy a diákoknál betelik a pohár, és ünnepélyesen átvonulnak az Instagramra. A csetelést meg megoldhatják Viberen is. Mivel a legtöbb felnőtt még nem tart az Instagramnál, ezért ott “békében élhetik a virtuális életüket”. Egyszóval a tizenévesek egy része “a Facebookról az Instagramra menekül a szülők elől”.

Kovács Orsolya