Itt a szeptember 2016

Kedves Olvasók!

Néhány napja már, hogy elkezdődött az idei tanév. Megvannak a tankönyvek, és lassan minden visszatér oda, ahol az előző évben tartottunk, azaz a rendes kerékvágásba.
Az újság szerkesztősége kellemes tanévet kíván mind az új, mind a régi diákoknak, és a tanároknak egyaránt.back to school

Aki érez magában lelkesedést az írás irányába, az ne a fióknak írja! A SzigMa újságíró szakköre mindenkit tárt karokkal vár péntekenként a 7-8. órában a Kossuth teremben. De nehogy eltántorítson az gondolat, hogy neked ehhez nincs tehetséged! Mindent el kell kezdeni valamikor.
Ha kezdőnek tartod magad, de ettől függetlenül örömet okoz, hogy kiöntheted gondolataidat az üres papírra, akkor ne habozz! Mi segítünk neked. A téma miatt pedig ne aggódj! Írhatsz novellát, verset, tudósíthatsz egy helyszínről, készíthetsz interjút, vagy akár a kedvenc sorozatodat is bemutathatod. Csak a fantáziád szabhat határt.
Aki pedig beéri a messziről szemlélődéssel, annak figyelmébe ajánljuk az alábbi rovatokat:

  • „Istvánból jelentjük…
    Hát igen, iskolánkban az élet sosem unalmas, mindig történik valami. És ebben az eseményektől dús áradatban megesik, hogy sajnos valamiről lemaradsz. Ezért jó, hogy utána olvashatsz újságunkban, talán behozhatod az elmulasztott pillanatokat.”
  • De az iskola falain kívül is van élet, mely csupa izgalmakat tartogat számunkra. Bűn lenne kibontatlanul hagyni a meglepetéscsomagokat.
    Bonts ki te is a személyre szóló ajándékodat az Innen és Túl rovatban!
  • „Egy kis kikapcsolódásra vágysz? Látogass el az „Így írunk mi…” rovatba, ahol biztosan megtalálod a neked tetsző történtet, amely rövid időre elfeledteti a körülötted lebegő gondokat, és elvarázsol.”
  • Tavalyi, idén is tartó „projektünk”:
    „Sokszor elgondolkodunk, hogy vajon réges-régen, vagy akár csak a közelmúltban mi történhetett éppen aznap, amit megélünk.
    Az Évfordulók sorozat ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni.

Még egyszer sikeres tanévet kívánunk:

A Szerkesztőség