Előkészítőről jelentjük #2

A magyar előkészítőn többféle témában alkotnak a diákok. Rövidebb stílusgyakorlatokat írnak, melyekből kiderül, milyen tehetséges gyerekek szeretnének az istvánosok közé tartozni.

A nagyi naplója

Egy nyáribook-pen-ink-hd-wallpaper délután létrán felmásztam nagymamám padlására. Amint szemem megszokta a félhomályt, egy poros ládát pillantottam meg a sarokban.

Odasettenkedtem, hogy megnézzem. A doboz tetején több éves por ült. Mikor lefújtam, és kinyitottam, régi képek és holmik mutatkoztak meg előttem. Ahogy jobban átkutattam egy naplót is találtam, amit még a nagyi írt annyi idősen, amennyi most én vagyok. Nézegettem a benne lévő képeket, és a lejegyzett emlékeket, közben a naplót olvastam, hogy annyira elmélyültem magamban, 30119649-antique-writing-accessories-open-diary-book-old-letters-and-stock-photoészre sem vettem, hogy a nagyi éppen ott áll mögöttem. Megfordultam, és ránéztem.

A szemében láttam, tudja mit fogok tenni, és jól tudta. Én is elkezdek vezetni életemről, gyermekkoromról egy naplót, hogy majd az én unokám is megnézhesse, ha lesz hozzá kedve.

Bekiárisz Efthimia