Harry Potter és az elátkozott gyermek

Te is Harry Potter rajongó vagy? Akkor ezt nem szabad kihagynod!

Háttérsztorharry-potteri: Egy új történeten alapul, amelyek szerzői Jack Thorne, Joanne Kathleen Rowling és John Tiffany. Szövegkönyve megjelent nyomtatásban, a színdarabot a londoni West Endben mutatták be.Magyarországon a könyv 2016. október 24-én jelent meg az Animus Kiadó gondozásában. Fordítója (akár a többi könyvnek) Tóth Tamás Boldizsár.

Története: 19 évvel később játszódik, ám ezúttal Harry fia, Albus a főszereplő, akinek bekövetkezik a félelme, és a Mardekár házba kerül. A vonaton összeismerkedik Scorpius Malfoyyal, akiben egy nagyon jó barátra talál. Egy év múlva Albus hall egy időnyerő gépről, amivel helyre szeretné tenni apja hibáját, és megmenteni Cedrick Digorryt. Megszerzik az időnyerő gépet, és Cedrick rokonával, Delphivel visszautaznak, de nem sikerül a terv, ugyanis egy olyan világot teremtenek, ahol Voldemort az úr. Később kiderül, hogy Delphi igazából Voldemort és Bellatrix Lestrange lánya. Végül a csapat összefog, és közös erővel megállítják a gonosz lányt, aki aztán az Azkabanba kerül.

Kiknek ajánlanám:

  • akik szereti az időutazós könyveketimg_0037
  • akiket nem zavar, hogy színdarabként van leírva
  • akik szeretik az izgalmakat
  • akiknek a szívük mélyén befejezetlen maradt a Harry Potter
  • akiknek hiányoznak kedvenc karaktereik
  • akik szeretnének még egyszer elvegyülni J.K.Rowling csodálatos világában

Kedvenc idézetem:

RON: Roxmortsban legurítottunk pár Lángnye lv-whiskyt Neville-lel, ahogy néha szoktunk. Helyretettük a világot, ahogy szoktuk, és amikor hazaindultunk – elég későn…nagyon későn –, és azon agyaltam, hogy melyik Hop-utat használjam, mert ha az ember ivott, akkor jobb elkerülni a szűkeket – meg a kanyargósakat…

GINNY: Ron, a lényegre térsz, vagy kezdjünk el fojtogatni?

Nyikes Enikő