A nagy iskolaválasztó és az István Gimnázium

Nagyon fontos, hogy az ember megfelelő középiskolát válasszon. Nem mindegy, milyen környezetben válik felnőtté egy befolyásolható gyerek. A nevelésben jelentős szerepe van a jó gimnáziumnak.

Alapvetően egy humán adottságú lány vagyok, ezért eleinte féltem, hogy a Szent István nem nekem való, de hamar bebizonyosodott, hogy tévedtem.

Az osztállyal már a gólyatáborban megismerkedtem az animátorok által készített játékoknak köszönhetően. Minden tanár és diák egyaránt kedves, értelmes és szimpatikus volt. Rengeteget nevettünk és énekeltünk együtt, mégis az éjszakába nyúló beszélgetések és az animátorok faggatásai voltak a legemlékezetesebben. Remélem, sok ehhez hasonló tábor lesz majd, ugyanis ez hatalmas élmény volt.

Szerintem nagyon érdekes osztályom van, hisz nemcsak a gyerekek különlegesek, de az osztályfőnök is egy igazi egyéniség. Szeretem, ha az embernek pozitív a kisugárzása, és a tanárnőm rendkívül humoros, derűlátó és mosolygós. Nem csoda, hogy jól telnek az angolórák.

Az első néhány hét alatt már mindenki szép lassan belerázódott az istvános életbe. Kezdünk mindannyian megnyílni, és egyre könnyebben barátkozunk az évfolyamtársakkal és a felsőbb évesekkel. Azonban nem mindegy, kikkel leszünk jóban, és kinek hagyjuk, hogy befolyásoljon bennünket. Tinédzserkorban nagyon jelentős a barátok és osztálytársak szerepe, és köztudott, hogy a gimnáziumi kapcsolatok életünk végéig tartanak. Szerencsére a Szent Istvánban példamutató a társaság és a légkör is barátságos.

Bár eleinte kétségeim voltak, tudtam, hogy hiába reál és konzervatív ez a gimnázium, jól érzem magam, és itt a helyem.

Jankura Lenke 9. ny

 

Kép: Vancouver Film School