Miért?

Sotumblr_ly2c8jmxum1r4dfvho1_500ha nem tudtál olyan lenni, mint Ő. Még a közelébe se értél. Pedig annyiszor fantáziáltál róla, hogy az Ő helyében vagy. De a végén rájössz, hogy egyszerűen te nem olyan vagy, mint Ő.

Ő, akit mindenki szeret. Aki biztos soh a nem magányos, hiszen annyi mindenki veszi körül. Akinek mindig jól áll a haja, a ruhája mindig stílusos, a fotóin úgy néz ki, mint egy modell. Mindenki csodálva figyeli, s mindenhol beszélnek róla. Te meg csak ott ülsz mellette, miközben senki sem vesz észre.

Miért nem lehetsz olyan, mint Ő? Miért neki jutott ez a sors? Neked miért kellett egy ilyen testbe születned? Egy ilyen dagadt, túlméretezett vagy éppen kicsi és törékeny testbe? Utálod ezt. Hát persze, hogy utálod! Tükörbe nézel, s látod a sok pattanást a zsíros bőrödön. Próbálod elrejteni, de sosem fogsz úgy kinézni, mint ő. Készül egy kép rólad, de úgysem fogod feltenni a Facebookra vagy az Instagramra. Hozzá képest nem nézel ki elég jól. Sosem lesz annyi lájk a képeid alatt, mint neki.

Goimag0598-1-1-1ndoltál valaha arra, hogy talán neked nem az a sorsod, hogy olyan legyél, mint Ő? Talán több is lehetnél? Meg ez a szöveg is! Róla szólt eddig. Hát nincs már ebből eleged? Nem akarod, hogy ez mostantól rólad szóljon? Nem unalmas már, hogy az év 365 napján ezt csinálod? Nézz magadra, hiszen… Te Te vagy. Ezt senki nem veheti el tőled. Te vagy az, aki biztosan mosolyt tudsz csalni az emberek arcára. Akit, ha levennéd ezt az álarcot, ami mögött az igazi önmagad bújik meg, minden ember árgus szemekkel figyelne. Te vagy az, aki szeretetre méltó. Akit szeretni kell.

Sokkal több lehetsz annál, ami most vagy. Hiszen te sokkal többre vagy képes! Csak fedezd fel magad! Mindenkiben ott rejlik valami. Valami, ami őt igazán különlegessé teszi. S az a valami már igazán várja, hogy végre utat engedj neki, hogy előbújhasson.

Michelle