A 39 kulcs 1.- A csontlabirintus

A kedvenc ifjúsági könyvsorozatom első részét szeretném bemutatni és ajánlani nektek. Ennek a sorozatnak tizenegy része jelent meg, melyből Magyarországon még csak tízet adtak ki. Az első kötetet még Rick Riordan írta, ám a többi már más, a New York Times-ban is publikáló írók tollából került ki.

A sorozat egy testvérpárról, Amy és Dan Cahillről szól, akik egy nemesi család leszármazottai. Nagymamájuk, Grace elhunyt, s egy végrendeletet hagyott hátra, mely szerint a családtagok, beleértve persze Amyt és Dant is, dönthetnek, hogy egymillió dollárt, vagy egy kulcs utáni hajszát választanak örökségül. A testvérpár furcsa mód a kaland mellett döntött, ám még nem tudták, hogy ez milyen veszélyekkel jár. A hajsza lényege nem más, mint hogy megtalálják a 39 kulcsot. Aki összegyűjti az összeset, megkapja egy varázsfőzet receptjét, mellyel világuralomra törhet. A jó cél érdekében Amy és Dan nevelőnőjük, Nelli segítségével kalandos utazásra indul a világ különböző pontjai felé. Az első kötetben végigkövethetjük, hogyan bukkannak rá útjuk során a kulcsra.

Azért ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, mert érdekes és izgalmas, s történelmi helyekkel, személyekkel is megismerkedhetünk benne.

   Völgyi Mátyás 7. a