Osztálykarácsony 8.a módra

Idén is, mint minden évben elérkezett a Karácsony szent és csodálatos ideje. 

Az a szokás, hogy az osztályok is megünneplik ezt. De mi is történik egy ilyen osztálykarácsonyon?

Ezt, legalábbis a 8.a osztály karácsonyát fogom kicsit bemutatni.

Fontos tudni, hogy nálunk is elterjedt az ún. „angyalkázás”. Ez annyit takart, hogy kihúzunk egy adott személyt az osztályból és annak kell karácsonykor valami kis apróságot (lehet saját kézzel készített vagy vásárolt) adni. Emellett  karácsonyig (dec. 1-től kezdve) minden héten legalább egyszer egy kis csokit, cukrot stb. becsempészni a táskájába vagy szekrényébe.

Na de, elérkezett a várva várt pillanat, amikor ugyan is átadjuk az ajándékokat egymásnak…Persze ekkora már a fél osztály tudja, hogy ki kit húzott, de mégis az ajándék és a szándék amivel egyes emberek odaadják azt, egyszerűen maga a karácsony. Hisz erről szól…A szeretetről. És bármennyire is ez egy osztály, nem pedig egy otthoni, családi közeg, mégis egyfajta szeretet van egymás között, függetlenül attól, hogy máskor ki kivel viszálykodik.

Persze az ajándékok átadása után, evés, ivás következett. Végezetül egy kis záró játékot játszottunk amivel újra Boldog Karácsonyt kívánunk egymásnak…Aztán gyorsan pakoltunk, mert jött a következő osztály 🙂 .