Garda-tó

Garda-tó

Talán meglepő, hogy ilyenkor, a tél közepén egy ilyen kellemes, nyárias helyről írunk, de úgy gondoltuk, hogy megtörjük a szokásokat, és egy kis változatosságot viszünk a hó, a hideg, a karácsony keltette téli hangulat közé.

Megszámlálhatatlan programlehetőség, gyönyörű tájak, és sok látnivaló várja a Garda-tóhoz látogatókat. Ciprusfák, pálmafák, olajfák, leanderek, várromok, dombok, hegyek, szép és hangulatos városok mind jellemzik a tó környékét. Kevés helyen tapasztalható változatos tájakkal, és állat- és növényvilággal találkozhatunk. A Garda-tónál keveredik a mediterrán és a hegyvidéki hangulat.

A Garda-tó a természeti és kulturális kincseiről méltán híres Észak-Olaszország területén található. A Garda-tó lélegzetelállító szépségét egy csodás, ám fagyos gleccsernek köszönhetjük, ami kivájta a tó medrét a Paleolitikum során. A Garda-tavat meredek, az ég felé törő hegyek láncolata veszi körül. Ezek a hegyek remek lehetőségeket nyújtanak a sportolásra. Télen a hóval borított hegyek csábítanak, hogy kipróbáljuk a téli sportok izgalmait, s nyáron a látvány, a ragyogó kék ég és Garda-tó – vagyis hazai nevén Lago di Garda – csillogó mélykék vize ejt minket oly erős kísértésbe, hogy talán még az ejtőernyőzést is kipróbáljuk a fénylő víztükör felett.

A tó partján található kis városokban, például Riva del Gardában, Torboléban, Malcesinében, vagy Limonéban mindent meg lehet találni, ami kedvünkre való. Akár pihentető vakációra, akár izgalmas kalandtúrára vágyunk, az üzletsorok nyüzsgő életétől kezdve a hullámok nyugtató morajlásáig a kikötőben mindenben lehet részünk.

Ha szeretünk a természetben túrázni, akkor a tóban található kevéssé ismert kis szigeteket is megtekinthetjük, ha egy kis nyugalomra vagy békés pihenésre vágyunk. Ezek közül az Isola di Sogno, az Isola del Garda, az Isola dell’Olivo, az Isola di Trimelone, és az Isola dei Conigli a legismertebbek. Ha viszont az izgalmasabb programok vonzzák az utazókat, akkor érdemes megpróbálkozni egy remek rafting túrával. Ezenkívül ha nem csak a természet érdekel, akkor érdemes kipróbálni például a Garda-tó híres vidámparkját a Gardalandot is. Ez a vidámpark 7 hullámvasúttal és számtalan érdekes látnivalóval várja a szórakozni vágyókat. Hogy melyik a legveszélyesebb, legijesztőbb hullámvasút, esetleg a legszebb sziget a Garda-tavon? Nos, ez a titok olvasóinkra vár hogy megfejtsék.

 

Anne