Horoszkóp

Horoszkóp – Utazással kapcsolatosan, tekintettel a most következő szünetre

Kos:Életteli, nem képes nyugton maradni. Minden alkalmat megragad a testedzésre. Ritkán marad egy helyben hosszabb ideig, mindig új kihívások elé néz. Ha útitársad Kos, jobb, ha felkészülsz arra, hogy néhány nap alatt éveket kell fiatalodnod, hogy felvedd az ő ütemét. Mérget vehetsz, hogy mellette nem lesz unalmas az utazásod.

A Kos jegyhez tartozó országok: Németország, Anglia, Dánia, Franciaország, Palesztina, Japán, Bali, Mexikó, Hongkong

Idei úti célja: Bali

Bika: A kényelemszerető Bikák nem tartoznak a szenvedélyes utazók közé. Számukra az jelenti a legnagyobb elégedettséget, ha jó barátok meghitt társasságában ehet-ihat és élvezheti a pihenés örömeit. Gondosan és komótosan készül a szabadságra. Nem szeret eltávolodni a földtől, ha útra kell, azt mindenképp saját kocsijával teszi.

A Bika jegyhez tartozó országok: Svédország, Írország, Törökország, Görögország, Capri, Ciprus, Lengyelország, Franciaország, Svájc

Idei úti célja: Svájc

Ikrek: Veleszületett kíváncsisága ösztönzi arra, hogy gyakran utazzon. Van érzéke az idegen nyelvekhez. Rövid idő alatt elsajátítja, és jól tudja a tanultakat alkalmazni. Az nyaralás csupa változatosság vele. Szereti kipróbálni a helyi szokásokat, sziporkázik a vakáció alatt.

Az Ikrek jegyhez tartozó országok: Belgium, USA, India, Alsó-Egyiptom, Tunézia, Norvégia, Izrael

Idei úti célja: Belgium

Rák: A Rákkal leginkább édes kettesben érdemes nyaralni valami meghitt helyen. A kellemes kikapcsolódáshoz vízre és nyugalomra van szüksége, a csoportos utakat nem szereti. A hajókázást és a horgászást is a Ráknak találták ki. Szeret visszatérni korábbi, emlékezetes utazásai színhelyére is, különösen, ha az gyermekkori élményekhez kapcsolódik ahhoz a helyhez.

A Rák jegyhez tartozó országok: Hollandia, Skócia, Új-Zéland, Paraguay, Afrika, Izland, Peru, Olaszország

Idei úti célja: Hollandia

Oroszlán: Egy igazi Oroszlánnak akkor is szüksége van hódolókra, amikor nyaral. Tüzes jegy lévén a meleg, napos tájak a kedveli. Imád strandolni és napozni, esténként pedig szívesen keresi fel azokat az éttermeket vagy szórakozóhelyeket, ahol hírességekkel találkozhat. Szeret mindent, ami szép és drága.

Az Oroszlán jegyhez tartozó országok: Olaszország, Szicília, Románia, Szlovákia, Csehország, Libanon, Karib-szigetek

Idei úti célja: Szicília

Szűz: Szüzek nagyon igényesek és körültekintőek. Útjukat mindig alaposan megtervezik. Úgy vélik, hogy a nyaralásnak is értelmes célt kell szolgálnia, például a kultúrára. Nem szereti szórni a pénzt, ezért inkább egyolcsó utat választ.Nem szeret egyedül utazni, inkább kisebb baráti társasággal vagy családja körében. Nehéz rávenni, hogy lazítson és hagyja abba a gondokon való rágódást.

A Szűz jegyhez tartozó országok: Horvátország, Törökország, Irak, Kréta, Brazília, Antillák, Mezopotámia, Norvégia

Idei úti célja: Mezopotámia

Mérleg: A társaságkedvelő Mérlegnek nyaralása idején is szüksége van arra, hogy emberek vegyék körül. Fontosak számára a vidám, szórakoztató útitársak. Nem kedveli a túlzottan zajos helyeket, ugyanakkor imádja az éjszakai életet. Mindenütt otthon érzi magát, ahol összhangot tapasztal. Szeret csevegni, kedveli a zenét, a művészeteket, a kávéházakat. A strapás gyalogtúrákat nem neki találták ki, jobban élvez egy kellemes tengerparti sétát.

A Mérleg jegyhez tartozó országok: Kína, Japán, Tibet, Argentína, Litvánia, Felső-Egyiptom, Burma, Kanada

Idei úti célja: Kanada

Skorpió: A Skorpió nyomozó hajlamai utazásaira is kihatnak. Vele a nyaralás intenzív és izgalmas, sok új dolgot „kiderítetek”. Vágyik a felfedezés és a kaland örömeire, szeret kockázatot vállalni.  Szívesen járja a világot. Mindenre számítani kell, mert a Skorpió semmit nem hagy félbe, nyaralás alatt is a vágyakozás irányítja minden lépését.

A Skorpió jegyhez tartozó országok: Marokkó, Norvégia, Németország, Korea, Uruguay, Portugália

Idei úti célja: Marokkó

Nyilas: Sokat utazik, mindenfelé. Mindegyik földrészen otthon érzi magát. Szereti az extrém programokat, de a sátrakat messze elkerüli. Szabadságát legszívesebben hegyvidékeken, vadregényes tájakon tölti. Ennek érdekében képes akár több ezer kilométert is megtenni.
A Nyilas jegyhez tartozó országok: Magyarország, Spanyolország, Arábia, Madagaszkár, Afrika, Horvátország, USA

Idei úti célja: USA

Bak: Nem szeret luxus körülmények közt nyaralni, inkább a kempingezést kedveli. Az utazása akkor telik nyugodtan, ha munkahelyén már mindent elrendezett, bár ekkor is nehezére esik a teljes kikapcsolódás. Élvezetes kikapcsolódást jelent számára a nevezetes történelmi emlékek megtekintése. Jó útitárs, mindenki kívánságát a magáé elé helyezi.

A Bak jegyhez tartozó országok: Afganisztán, Macedónia, Albánia, Bulgária, Izland, Bosznia-Hercegovina, Dél-Afrika, India, Litvánia, Németország

Idei úti célja: Bulgária

Vízöntő: Nehezére esik sokáig egy helyben maradni, szereti a változatosságot. Kíváncsisága kizárja, hogy minden évben ugyanott töltse el szabadságát. Nem törekszik a luxusra, de kifogása sincs ellene. Útitársként nagyon szórakoztató, de néha kissé idegesítő is.

A Vízöntő jegyhez tartozó országok: Oroszország, Románia, Moldva, Baltikum, Maldív-szigetek,  Svédország, Abesszínia, Etiópia, Irán, Ibiza

Idei úti célja: Ibiza

Halak: Mivel a halak egy „vizes” jegy, ezért a tökéletes kikapcsolódás számára egy vízparton lévő hely. A tengerparti nyaralásokat, a többhetes hajóutakat kifejezetten a Halaknak találták ki. Vágyik arra is, hogy valami szokatlan, spontán dologban legyen része. A víz iránti ellenállhatatlan vonzalma azonban képessé teszi arra is, hogy csak bámulja a tenger hullámait órákon át.

A Halak jegyhez tartozó országok: Portugália, Brazília, Málta, Sri Lanka, Skandinávia, Új-Zéland, Kanári-szigetek

Idei úti célja: Kanári-szigetek

 

Urbán Zsuzsi