Mission Impossible

Mission Impossible
(Magyarul a Lehetetlen küldetés, bár az angol neve népszerűbb.)

Akciófilm a javából. Főcímdala -mely minden részben elhangzik- majdnem annyira jellegzetes, mint a Star Warsnak, vagy az Indiana Johnesnak. lehetetlen-kuldetes
A Mission Impossible filmeknek hatalmas rajongótáboruk van, de természetesen akad olyan, akinek nem tetszik annyira – bár hozzátenném: szerintem nem sok ilyet találni. Én a rajongók közé tartozom. Lehetséges, hogy az elfogultságomnak köszönhető, vagy annak, hogy ezeken a történeteken nőttem fel, de még az is közrejátszhat, hogy nagyon szeretem Tom Cruiset, a színészt, aki a főszereplőt játsza, azaz Ethan Huntot.
Ő egy kiváló titkosügynök, aki 5 részen keresztül menti meg sokak világát, azzal, hogy az új részekkel együtt ő is meglátogat minket. Az eddigi utolsó rész éppen 2015 augusztus 6.-tól volt látható a mozijainkban, magyar szinkronnal.
Minden részben új kalandokat, izgalmakat, helyszíneket és embereket ismerünk meg. Néhányan a változó segítőcsapatból hű barátokká válnak Ethannel. A sok izgalom mellett persze nagyokat lehet nevetni is néhány vicces mondaton, helyzeten vagy arcon. De legfőképpen azt kell figyelni, hogy hősünk milyen veszedelmeket próbál leküzdeni, hogy sikerül-e neki és hogy túl éli e azokat. Egy kis spolier: Utóbbiról biztosíthatlak titeket, hogy igen, túléli, hiszen főszereplő nélkül hogyan folytatódhatna? Ezzel persze nem azt mondom, hogy sosincs szoros helyzet. Többször volt a filmekben életveszélyben, mint biztonságban, de ez egy ügynöktől, úgy gondolom, elvárható.

Tom Cruiseról röviden

A szerintem, és sokan mások szerint is kiváló színésznek igen sűrű élete volt és van. A rengeteg filmjei közül, csak néhány számomra ismert és ajánlott művét szeretném megemlíteni. Ilyen, a…
…. Kockázatos üzlet (romkom, romantikus komédia, 1983)lehetetlen-kuldetes2
… Top Gun (sokak számára ismert akció dráma, 1986)
… Koktél (romantikus vígjáték, dráma, 1988)
… Interjú a vámpírral (romantikus horror film, 1994)
… Mission: Impossible (bővebben fent)
… Kéjjel nappal (akció vígjáték, Cameron Diazzal, 2010)
… és a Holnap határán ( katonai sci-fi, 2014).

Jelenleg 54 éves. 1962 július 3.-án született Syracuseban (New York). Pályafutását 1981-ben kezdte az Endless Love-val (19 évesen). Eddig háromszor jelölték az Oscar-díjra és háromszor nyert Golden Globe-díjat.

A filmjeivel kapcsolatban még csak annyit, hogy AMENNYIBEN VÁLLALJÁTOK, hogy megnézitek őket, biztosíthatlak róla titeket, hogy tetszeni fog nektek, amennyiben
olyan a természetetek. (Higgyétek el, hogy szellemi képességeim teljes birtokában vagyok és azt a kiemelt kifejezést nem csak úgy írtam. Ha megnézitek, a Mission: Impossible-re esküszöm, hogy élvezni fogjátok)

Írta: Erdélyi Csenge