Fiatal Tudósok Versenye

Különdíj az EU Fiatal Tudósok Versenyén

Egy magyar fiatal kapott különdíjat az Európa Unió által évente szervezett, egyik legjelentősebb 4013392_tudos-labor-kutato-vegyesz-rajz-illusztracioés legrangosabb tehetség-kutató és -kiválasztó versenyen, a Fiatal Tudósok Versenyén 

Az idei döntőre 38 ország versenyzőit hívták meg. A brüsszeli döntőn 100 projekt közül, a 18 éves fiatal, Udvardi Péter (a budapesti XIV. kerületi Szent István Gimnázium végzős diákja) kutatómunkája részesült a különdíjban, ennek eredményeként többek között egy hamburgi kutatóintézet (XFEL – the European X-Ray Free-Electron Laser Facility) egy hétig vendégül látja Pétert. A díjat Lina Tomasella, tudós, a zsűri olasz elnöke és dr. Patrick Geeraert, az EIROFORUM egyik vezetője adta át.
Gratulálunk!
    

BME Tehetségsegítő Tanács

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Nemzeti Tehetség Six people, men and women, drawing bright yellow light bulb on aProgram támogatásával az idei tanévben számos szakmai programot szervez a középiskolás diákok számára.
A BME – küldetésnyilatkozatának megfelelően – el kívánja érni, hogy az oktatás eredményeként minden hallgató a tehetségének és szorgalmának megfelelő lehető legmagasabb képzettségi szintre jusson, ezért tehetséggondozásban és a kutatói utánpótlásban  több területen aktív munkát végez.

Az idei tanévben megrendezésre ke rülő szakmai programokról részletesen honlapjukon lehet olvasni.