Halloween 2016

A Halloween egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep 31-e éjszakáján.
Eredete a római időkre nyúlik vissza, amikor a rómaiak elfoglalták a Brit-sziget jelentős részét, így a kelta kultúra ünnepei kezdtek a rómaiak hagyományaival összemosódni.
A kelták úgy hitték, hogy az elhunytak lelkei október 31-e éjszakáján vándorolnak a holtak birodalmába. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék vándorlásukat.
A Halloween egyik jelképe a töklámpás, amit igen egyszerű elkészíteni. Csupán egy tök, egy kés és egy kis fantázia kell hozzá. (utána pedig egy alapos kézmosás)
A kibelezett tök héjára meg kell rajzolni egy mintát –e z általában egy vigyorgó arc szokott lenni-, majd ki kell vágni. Akármennyire könnyűnek is tűnik, általában több időt kell vele eltölteni, mint az eredetileg akartuk.
Ha ezzel megvolnánk, már csak egy mécses kell beletennünk, és megvárnunk az estét, vagy ha türelmetlenek vagyunk, húzzuk be a függönyöket a szobában, kapcsoljuk le a villanyt és máris gyönyörködhetünk a remekművünkben. (azért a gyertyát ne felejtsétek el meggyújtani.)

Egy példa a kezdőknek:

 

És egy kis inspiráció a haladóknak:

Gy. Sára