A Jurassic-filmek

knowyourmeme.com
knowyourmeme.com
knowyourmeme.com

Jurrassic filmekből összesen négy film készült, mint a sorozat részei. A részek közötti kapcsolat csupán néhány visszatérő szereplőt, mondatot, poént és közös témát takar, például a dinoszauruszokat. Nekem, személy szerint a kedvencem a negyedik film, a Jurrasic World, bár ebben szerepet játszhat a főszereplő, Chris Patt is, őt ugyanis nagyon kedvelem.
Némileg humorosabb is lett, mint a többi, legalábbis nekem. Viszont a korábbi részekben szereplő karakterekkel egyetemben, itt is szépen kidolgozott személyiségekkel találkozhattunk.
A filmekben számomra – bár nem értek hozzájuk annyira- a dinoszauruszok is megkapóra és hihetőre sikerültek, lett pár kedvencem.
Személyiségfejlődés is megfigyelhető a részek alatt.
Az összes részben meghatározó szerepet játszanak a gyerekek, akik vagy engedéllyel vagy engedély nélkül, esetleg véletlenül kerültek dinólelő helyekre.

  • Az első részben John Hammond, milliárdos (játsza: Richard Attenborough) sikeresen feltámasztatja a dinoszauruszokat, majd kísérletet tesz egy dinópark, vagyis a Jurrasic Park megteremtésére. Tesztelésül három tudós segítségét kéri. Az első részben megtudjuk a sok izgalmas, némileg véres kaland után, hogy sikerül-e neki.
  • A második részben – a korábbi filmben is szerepet játszó- Dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum) a főszereplő lányával és volt barátnőjével együtt.
  • A harmadik részben egy kétségbeesett házaspár kér tanácsot Dr. Alan Grant-től (Sam Naill), aki már az első részben is főszerepet kapott, mint tesztelő tudós.
  • A negyedik filmben nem található visszatérő szereplő, csak néhány, a történet során megjelenő név, tárgy vagy mondat. Főszereplőink a korábban említett, Chris Patt, aki Owen Gradyt ( dinótartó,-szakértő) játsza és Bryce Dallas Howard, aki a kevésbé rugalmas nagyfőnökasszonyt, Clair Dearing-et játsza.

Első rész előzetese:
https://www.youtube.com/watch?v=b6awdhW77YQ

Második rész előzetese:
https://www.youtube.com/watch?v=9VaUM9J-Oxo

Harmadik rész előzetese:
https://www.youtube.com/watch?v=Y5FUT0__9_s

Negyedik rész előzetese:
https://www.youtube.com/watch?v=sLhoyMMP3_Y

Mindenkinek tudom ajánlani!

Írta: Csenge