Harry Potter verseny- rajongóknak

5444084

A nagy érdeklődésre való tekintettel az idei tanévben országossá bővítettük

versenyünket, amire szeretettel hívunk minden Harry Potter-rajongó általános- és
középiskolás diákot.

A verseny menete
A versenyt az alábbi kategóriákban hirdetjük meg:

  • Általános iskolás kategória
  • Középiskolás kategória

Az általános iskolás kategória csapatverseny (3 fő) formájában, míg a középiskolás
kategória egyéni verseny formájában kerül megrendezésre.
Minden jelentkező csak egy kategóriában nevezhet a versenyre.
A jelentkezési lap a versenykiírás végén található.
A versenyben való részvétel ingyenes.

A verseny menete:

A verseny két fordulóból áll.

Az első forduló:

  • Az első fordulóban a Harry Potter-sorozat első két részéhez köthető 100-100 kérdésből álló feladatlap megoldása valamint a 3. kötethez (Harry Potter és az azkabani fogoly) kapcsolódó kreatív műalkotás elkészítése a feladat.
  •  A feladatlapon vegyesen lesznek feleletválasztós és rövid választ igénylő kérdések. A két kategória között az alapvető különbség az, hogy míg általános iskolában a feladatlap magyar nyelven van, addig középiskolában ugyanez angol nyelvű, így itt a rövid választ igénylő kérdéseknél angol nyelven várjuk a válaszokat is. A felkészüléshez minden Harry Potter kiadvány beszerezhető az alábbi gyűjtőoldalakon: www.alexandra.hu/harrypotter https://animuscentral.hu/konyvlista/minden-ami-j-k-rowling-minden-ami-harry-potter
  • A kreatív műalkotás lehet képzőművészeti alkotás (az itt használható technikák: rajzolás, festés (vízfesték, tempera, olajfesték), filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, kollázs, de lehet vegyes technika és 3D alkotás (pl. cosplay) is), vagy egysaját készítésű és a 3. kötethez kapcsolódó rövid (max. három A/4-es oldal) írás (fanfiction). A történetet általános iskolás kategóriában magyarul, középiskolás kategóriában angolul kell megírni!

A nevezési lapot, a kitöltött feladatlapot és az elkészült műalkotást a következő címre kell beküldeni:

Korponay-Szabó Péter
Zsámbéki KSZJ Iskolaközpont
2072 Zsámbék, Zichy tér 3.

Beküldési határidő: 2018. január 15.

A második forduló:

  • A második fordulót, vagyis az országos döntőt 2018. március 9-én 14.00-kor rendezzük Zsámbékon a Catharineum épületében (Zsámbék, Táncsics Mihály u. 22.) Ide mindkét kategóriából a legjobb 20-20 csapat ill. versenyző kerül.
  • A döntőben résztvevők az első fordulóhoz hasonló feladatlapot kapnak a Harry Potter-sorozat 3. kötetéből (az általános iskolások magyar nyelven, a középiskolások angolul), illetve lesznek meglepetés feladatok is!

Nyeremények
A feladatlapok megíratása után a helyszínen értékeljük az eredményeket.
Mindkét kategóriában az első 10 helyezettet díjazzuk értékes Harry Potter relikviákkal, speciális Harry Potter kiadványokkal, illusztrált és díszkiadású kötetekkel, nagy értékű ajándékcsomagokkal az Alexandra Könyváruház, a Libri Bookline és az Animus Kiadó támogatásával valamint társasjátékokkal a Gémklub felajánlásából. A nyeremények között szerepel még egy csoportos belépőjegy az Időcsapda – Harry
Potter nyomában szabadulós játék pályájára. Erre a szabadulószobára egyébként minden versenyző, aki az 1. fordulót teljesíti 30%-os kedvezményt érő kódot kap
ajándékba.
A fődíj egy kilencnapos utazás Angliába a Paradiso Tours Utazási Iroda felajánlásából a gimnáziumi kategória győztesének és kísérőjének 2018. június 23. és július 1. között.
A kirándulás során a győztes ellátogathat a Warner Bros Stúdióba, ahol belecsöppenhet Harry Potter varázslatos világába. Lehetősége nyílik betekinteni a kulisszák mögé és újra felfedezni az emlékezetes helyszíneket, beleértve a Griffendél
klubhelyiséget, a fiú kollégiumot, Hagrid kunyhóját vagy Piton professzor tantermét.
A sorozat csodálatos figurái, a lélegzetelállító kosztümök felejthetetlen élményt nyújtanak minden Harry Potter-rajongó számára.

Információ, segítségkérés
A versennyel kapcsolatos kérdéseket az alábbi címre várjuk:
harrypotterverseny2018@gmail.com

Harry Potter verseny angolul – feladatlap
Harry Potter verseny magyarul – feladatlap
Jelentkezési lap
Versenykiírás