Sportszelet
Már készítettem párszor, és mindig istenire sikerült
Összetevők:
A masszához
- 500 g keksz – háztartási (darált)
- 4 evőkanál kakaópor – holland
- 250 g vaj
- 80 g kristálycukor
- 2 dl 1,5%-os tej
- 1.5 evőkanál rum – 80%-os
- Néha egy kis meggy levet is szoktam bele tenni
A tetejére
- 2 tábla csokoládé – ét (60%-os)
- 1.5 evőkanál étolaj
1
A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem.
2
A kockára vágott vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítem.
3
A cukros-tejes olvasztott vajat a kakaós darált kekszre öntöm, majd a kimért rummal meglocsolom. Az egészet jól összegyúrom.
4
Kb. egy 28×25-ös tepsiformát folpackkal kibélelek, és ebbe simítom bele – először kézzel, majd egy habkártyával, hogy sima legyen a felszíne – a kekszes masszámat. Ha ezzel megvagyok, a tepsit a hűtőbe teszem.
5
A csokoládémázhoz keresek egy lábast, amit megtöltök kb. 1/3-ig vízzel. Erre ráteszem a kockára tört csokoládéval telt tálkámat, s a gőz fölött felolvasztom a csokit. Mikor már szépen megolvadt, hozzáadom az olajat és elkeverem vele.
6
A hűtőből kivett masszára ráöntöm az olvasztott csokoládét, amit spatula vagy habkártya segítségével egyenletesen elsimítok. A hűtőbe visszatéve minimum 75 percig, de ha lehet (meg tudod állni) akkor még tovább pihentetem. Szeletekre vágva tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá J